torstai 2. elokuuta 2012

Confidence is not for sale

Eo2012 pidettiin Kristianstadissa Ruotsissa ja sinne osallitui n.700 koirakkoa yhteensä 28 eri maasta.
Meidän matkamme alkoi jo torstaina, kun lähdimme Riddun kanssa kohti Turkua, josta etenisimme laivalla Tukholmaan. Onneksi isäni lähti mukaan koska autolla ajelua oli paljon. Laivamatka sujui hyvin, mikäs siinä syödessä ja nukkuessa ;)  Tukholmasta meillä oli vielä yli 6h automatkaa itse kisapaikalle.

Perjantain ohjelmassa oli eläinlääkärintarkastukset, avausseremonia sekä harjoittelu. Pääsimme testaamaan paikan alustaa ja esteitä, jotka olivat vähän erilaiset kun kotimaassa totutut. Harjoittelu pidettiin keinonurmella, eli maksien rata-alueella. Vaikkei aikaa varsinaiseen treenaamiseen ollut, oli mukavaa ottaa vähän tuntumaa alustaan ja esteisiin. Sitä paitsi kuka ajaa Ruotsiin asti treenaamaan, kyllä nyt oli aika näyttää mitä on opittu. Avausseremonia alkoi Lilla Torge'lta kulkueena kisapaikalle. Perillä olivat paikalliset järjestäneet omat esityksensä ja myös esiteltiin viikonlopun tuomarit. Yhteisruokailuille osallistuimme tietysti, koska mitä kunnon reissu olisikaan ilman yhdessä oloa. Oma hotellimme oli hieman kauempana n.30min ajoa, mutta huoneemme oli tilava ja siisti. Lisäksi aikataulumme osui sopivasti niin että ehdimme aamupalalle, molempina päivinä.

Lauantaina alkoi sitten kisaaminen yksilöradoilla. Medit kisasivat aidolla nurmella ja maksit keinonurmella. Medien aloittivat agilityradalla, joka oli aika sujuva ratapohjaltaan, ja muodin mukaisesti sisälsi koko kentän halki menevän loppusuoran. Riddu kulki radalla ihan hyvää vauhtia kuumuudesta huolimatta. A:n alastulo ei ollut kaunis, mutta siitä huolimatta teimme 0 radan etenemällä 4,18m/s ja sijoituimme 49/190. Seuraava rata, hypäri, olikin sitten todella tekninen. Rii kulki hyvällä temmolla väännöstä ja lämpötilasta välittämättä. Viimeisen päällejuoksun meinasi lukea väärin, mutta korjasi sen itse oikein. Kaiken kaikkiaan teimme tästäkin hyvän 0 radan etenemällä 4,34m/s sijoittuen 43/190. Näillä tuloksilla ei finaalipaikkaa saatu, mutta olen tyytyväinen tuloksiimme. Nöyrinä jatkamme, mutta ei meidän tarvitse kumarrella ketään.

Finaalit olivat hienot ja jännittävät ihan penkkiurheilunakin. Mitaleita eivät suomalaiset valitettavasti saaneet, mutta minien 5sija sekä medien ja maksien neljännet sijat antavat aihetta juhlaan. Finaalit venyivät yöhön, mutta pakkohan ne oli katsoa loppuun.

Sunnuntaina oli meillä vuorossa kotimatka ja kisaavilla sitten joukkueradat, joilta kotimaahan tuli kolme kultaa ja yksi pronssi. Kotimatkamme kulki tietysti kisapaikan kautta. Pitihän sitä viimeiset shoppailut tehdä ja toivottaa menestystä kavereille. Kotimatka sujui hyvin ja saimme hankittua tarvittavat tuliaiset koiranhoitajille(kotiin kun kummaltakin jäi vielä kolme nelijalkaista). Reissu oli erittäin onnistunut ja antoisa. Kiitos kaikille kanssa kisaajille ja muille matkustajille.

Kisojen viralliset sivut http://www.eo2012.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti