perjantai 20. heinäkuuta 2012

a Will to Win

"Everyone has a will to win, but only a few have a will to prepare"

Luen (taas) Nina Svartbergin Kilpailemisen taito-kirjaa. Kesä on isojen kisojen aikaa ja silloin testataan nimenomaan  vuoden aikana opittuja taitoja, ja yleensä se henkinen kestävyys onkin se mikä ratkaisee. Kesäkuun koittaessa alkaa "isojen kisojen" kausi: ensin SM-kisat, jonka jälkeen Kuopiossa Agirotu ja MM-karsinnat Liedossa. Siinä sitä juoksemista riittää. Koirakot ovat suomen parhaimmistoa ja joka vuosi taso nousee.

SM-kisat eivät olleet meidän juhlamme, vaikka ratoihin voin olla ihan tyytyväinen. Lauantain joukkueradalla otimme harmillisen alastulo 5 puomilta loppusuoralla, mutta toisaalta aikamme oli huimasti parempi kuin valtaosalla koirakoista. Voinko siis valittaa, enpä taida ;) Sunnuntain yksilökisan hylky, harmittaa enemmän. Riddu otti suorista putkista kaiken irti, mutta vaikka meillä oli hylly alla sain jatkettua radan hyvin loppuun. Huonoimmat kohdat radalla olivat silti vain kaksi pitkää kaarretta. Paras kommentti olikin "Eikö se ollutkaan nolla? Missä te muka hyllyn otitte?" Jos onnistuinkin huijaamaan yleisöä, niin Riddu ei ainakaan tiennyt että rata ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Voisi sanoa että olen tullut henkisesti aika pitkän matkan eteenpäin.

Kontaktimme eivät ole ehkä täydelliset, mutta olemme mekin nostaneet tasoamme. Ei meillä ole varsinaisia ongelmia koskaan ollut. Itse on taitava ohjaaja (uskallan sen nyt myöntää) ja Riddukin on löytänyt vielä yhden vaihteen lisää, vaikkei koskaan hidas ollutkaan. Kaiken kaikkiaan meillä on hyvät lähtökohdat pärjätä. Olemme näyttäneet muille ja ennen kaikkea itsellemme että meilläkin on oikeus tavoitella voittoa. Agirodussa olimme perjantain hyppyradalla kolmansia, ja Finnish openissa olimme 4. karsintaradalla sekä finaaliradalla.

Mitä odotamme siis MM-karsinnoista? Tavoitteena on tehdä viisi nollaa. Muuta tavoitetta en meille aseta, koska muuhun en voi vaikuttaa. Meidän ei tarvitse olla nopeimpia, eikä upeimpia, kunhan teemme parhaamme omalla tasollamme. Olemme valmiita, ja aiomme tehdä parhaamme.

European Open 2012 Kristianstadissa saa tänä vuonna ensimmäistä kertaa lappalaisedustusta, kun minä ja Riddu osallistumme yksilökisoihin. Olisimme voineet jälki-ilmoittautua joukkueradallekin(varsinaiseen joukkuseeseen emme kuulu), mutta koska matkat oli varattu ja maksettu niin pyrimme antamaan kaikkemme vain yksilöradalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti